Praktijkmanagement voor huisartsen

Een nietszeggende afkorting in de praktijkmanagement voor de meeste mensen is POH GGZ.  Het is ook een afkorting die relatief jong is en pas in 2008 zijn intrede deed in de gezondheidszorg. Graag verklappen wij u wat de betekenis is van POH GGZ. Praktijkmanagement staat voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg. Het is een nieuwe functie binnen een huisartsenpraktijk en zorgt voor ondersteuning binnen die huisartsenpraktijk. En dat specifiek op het gebied van de GGZ (Geestelijke gezondheidszorg). Een voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg zorgt dus voor ondersteuning op het gebied van de eerstelijns geestelijke zorg. De laatste jaren is de praktijkmanagement behoefte naar eerstelijns geestelijke gezondheidszorg erg gegroeid en toegenomen. Steeds meer mensen gaan naar een eerstelijns psycholoog of een huisarts om hun hart te luchten en om hun problemen kenbaar te maken. Naast psychologische problemen die kunnen ontstaan als iemand bijvoorbeeld een dierbare verliest of maar verslaafd blijft aan de alcohol of drugs zijn er tal van andere zaken waarvoor iemand graag een gesprek zou aangaan. Een gesprek is eigenlijk een kreet voor hulp en het is van groot belang dat deze kreet de aandacht krijgt die het verdiend.  Door een  praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk op te nemen ontstaat die mogelijkheid om de gesprekken op de juiste manier aan te gaan en ook om te kijken wat de beste mogelijkheden zijn om de persoon en patiënt de zorg te geven die hij of zijn nodig heeft.

Comments are closed.