Ontdek de luchtmacht

Een luchtmacht, ook bekend in sommige landen als een lucht-leger, is in de breedste zin, de nationale militaire organisatie die in de eerste plaats voert oorlogvoering in de lucht. Meer in het bijzonder is de tak van de gewapende een natie van de diensten die verantwoordelijk is voor oorlogvoering in de lucht als onderscheiden van een leger, marine of andere tak. Typisch, luchtmacht zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van controle van de lucht, het uitvoeren van strategische en tactische bombardementen en het verstrekken van steun aan het oppervlak krachten. De term “luchtmacht” kan ook verwijzen naar een tactische luchtmacht of genummerde luchtmacht, die is een operationeel samenstel hetzij binnen een nationale luchtmacht of de vorm van meerdere lucht componenten van geallieerde landen. Air krachten bestaan ​​doorgaans uit een combinatie van gevechtsvliegtuigen, bommenwerpers, helikopters, transportvliegtuigen en andere vliegtuigen. Veel luchtmacht zijn ook verantwoordelijk voor operaties van de militaire ruimtevaart intercontinentale ballistische raketten (ICBM), en communicatie-apparatuur. Sommige luchtmacht kan besturing en de controle andere luchtverdediging activa zoals luchtafweer artillerie, grond-lucht raketten, of anti-ballistische raketten waarschuwing netwerken en defensieve systemen. Sommige landen, vooral Rusland, de voormalige Sovjet-Unie en de landen die hun legers gemodelleerd langs Sovjet-lijnen, hebben een Air Defence Force, die organisatorisch gescheiden van hun luchtmacht. Naast piloten, luchtmacht hebben ground support medewerkers die ter ondersteuning van de bemanning. Op een soortgelijke wijze de civiele luchtvaartmaatschappijen, zijn er ondersteunende grondpersoneel als piloten kunnen niet vliegen zonder de hulp van ander personeel, zoals ingenieurs, loadmasters, brandstof technici en monteurs. Echter, sommige ondersteunend personeel, zoals vliegveld verdediging troepen, wapens ingenieurs en lucht intelligentie personeel niet altijd een gelijkwaardige rol in civiele organisaties.

Comments are closed.